Λοιπές εργασίες

Ελαστικά
Τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου πρέπει να διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους όσο τα χρησιμοποιούμε, διότι με αυτό τον τρόπο αυξάνουν τη ασφάλεια κατά την οδήγηση. Ο οδηγός πρέπει να ελέγχει και να υπολογίζει το χρόνο που πρέπει να αλλάξει τα ελαστικά για να μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια και να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Σήμερα υπάρχουν αρκετές εταιρείες ελαστικών οι οποίες διαθέτουν μεγάλη γκάμα προϊόντων και προσιτές τιμές, κάτι που δίνει στον οδηγό πολλές εναλλακτικές λύσεις. Αυτές οι εταιρείες είναι η Michelin, η Pirelli, η Bringeston, η Dunlop και αρκετές ακόμη με πολύ καλά προϊόντα.

Η ασφάλεια και άνεση θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στην μελλοντική εξέλιξη του αυτοκινήτου. Το συνεργείο μας προσπαθεί πάντα να βοηθήσει τον οδηγό στις ανησυχίες του και να του παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες εφάμιλλα των κατασκευαστών για να μπορεί να νοιώσει την ποιότητα και την ασφάλεια που χρειάζεται στο δρόμο.


Εξατμίσεις
Σε ένα συνεργείο σίγουρα πρέπει να υπάρχουν όλα τα ήδη που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο. Οι εξατμίσεις είναι ένα βασικό εξάρτημα που κάνει το αυτοκίνητο πιο άνετο και περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον.

Στην προσπάθεια μας αυτή να κάνουμε το αυτοκίνητο πιο άνετο και φιλικό προσπαθούμε να διατηρούμε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, χρησιμοποιώντας αυθεντικές εξατμίσεις . Σίγουρα όμως υπάρχουν αρκετές εταιρείες που έχουν καλά προϊόντα, όπως η Zembrik, οποία τροφοδοτεί αρκετούς κατασκευαστές με γνήσιες εξατμίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η αυτοκινητοβιομηχανία έχουν θέσει πολύ υψηλά στάνταρ για τα νέα αυτοκίνητα, αυτά τα δεδομένα πρέπει να κρατήσουμε και εμείς με συνέπεια, για παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο πλανήτη από αυτό που βρήκαμε.

Το περιβάλλον και αγαθά όπως νερό και οξυγόνο είναι πολύ πολύτιμα για τη συνέχεια της ζωής στον πλανήτη μας, πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα.


Αμορτισέρ
Τα αμορτισέρ μαζί με τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην σταθερότητα του αυτοκινήτου και στην καλή συμπεριφορά κατά την οδήγηση.

Ο οδηγός πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ζητά τον έλεγχο των αμορτισέρ και να ζητάει τη γνώμη των τεχνικών, για την αλλαγή αυτών. Όλες οι εταιρείες κατασκευής αμορτισέρ είναι αξιόπιστες και χρήζουν κατά καιρούς της εμπιστοσύνης των κατασκευαστών επιβατικών αυτοκινήτων, κάτι που συχνά παρατηρούμε με την ανακοίνωση νέων συνεργασιών.

Εμείς πρέπει απλά και προσεκτικά να επιλέγουμε κάποια αμορτισέρ σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας σε οδήγηση και δρόμους. Η σωστή επιλογή θα μας βοηθήσει να έχουμε μεγαλύτερη άνεση (πιο ξεκούραστο ταξίδι), αλλά και ασφάλεια λόγω της καλής οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.

Εταιρείες κατασκευής αμορτισέρ, όπως Billstein, Monroe, Cajiaba, Zachs είναι συχνά στις προτιμήσεις των πελατών μας, αλλά και στις δικές μας προτάσεις με πολύ καλά αποτελέσματα.


Φρένα
Ο έλεγχος και η αντικατάσταση εξαρτημάτων από το σύστημα φρένων είναι πολύ βασικές εργασίες, λόγω της άμεσης σχέσης των φρένων με την οδική ασφάλεια. Έλεγχος διαρροών, καλή κατάσταση των δίσκων, φθαρμένα σωληνάκια και πολλά ακόμη είναι παρατηρήσεις που πρέπει να γίνονται από τους τεχνικούς με πρωτοβουλία δική τους, γιατί πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός την κατάσταση του συστήματος των φρένων.

Ο οδηγός πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ζητά τον έλεγχο των φρένων και να ζητάει τον έλεγχο του βασικού συστήματος αλλά και των συστημάτων ABS, ASR, ESP κλπ. Στα νέα αυτοκίνητα συνήθως ο έλεγχος απλοποιείται λόγω της διάγνωσης που είναι πολύ πιο απλή σε εξελιγμένα συστήματα.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου μας και προστατεύουμε επιβάτες αλλά και πεζούς από πιθανούς σοβαρούς ή ελαφρούς τραυματισμούς. Η σωστή συντήρηση του συστήματος των φρένων θα μας βοηθήσει να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της καλής οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου σε απότομα φρεναρίσματα.

Το συνεργείο μας προσπαθεί πάντα να εργάζεται με υπευθυνότητα απέναντι στους πελάτες μας, αλλά και με παραπάνω σοβαρότητα σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Συστήματα πλοήγησης
Η νέα τεχνολογία στα αυτοκίνητα είναι πλέον ένα γεγονός, το οποίο μάλιστα αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του αυτοκινήτου και την εξέλιξη του. Σε αυτή την τεχνολογία ανήκουν η τηλεφωνία και τα συστήματα πλοήγησης.

Η ασφάλεια και η άνεση είναι δύο βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν θετικά τους μελλοντικούς αγοραστές των νέων αυτοκινήτων. Η Blaupunct είναι μια εταιρεία η οποία παγκοσμίως θεωρείται ότι είναι μέσα στις λιγοστές εταιρείες που κυριαρχούν στα συστήματα πλοήγησης και τηλεφωνίας, λόγω της έρευνας την οποία έχει αναπτύξει.

Τα συστήματα της Blaupunct σίγουρα έχουν την ποιότητα και τη αξιοπιστία, την οποία απαιτούν οι υποστηρικτές της νέας τεχνολογίας, αλλά και οι τεχνικοί που υποστηρίζουν τα μηχανήματα αυτά σε περίπτωση ανάγκης. Το συνεργείο  βρίσκεται κάτω από την αιγίδα της Bosch κάτι που του δίνει την δυνατότητα προνομιακής αντιμετώπισης ότι αφορά τα προϊόντα της Blaupunct.